Festival, Türk dünyasını bir araya getirirken, Yörük kültürünü çeşitli yönleriyle tanıttı ve büyük bir kültür şölenine ev sahipliği yaptı. Festivalin kapanış gecesinde Tuğçe Kandemir ve Ali Aksoy konser verdi.

Yörük kültürünün halk oyunları, müzikleri, yöresel kıyafetleri, el sanatları ve yemekleriyle tanıtıldığı festival, coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. Üçüncü gününde, Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda devam eden etkinliklerde halk oyunları ve müzik gösterileri sahne aldı. Festival alanında düzenlenen atlı gösteriler büyük ilgi gördü; Peştallı Kulübü nefes kesen performanslarla dikkat çekti. Sporcuların at üzerinde gerçekleştirdiği okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri beğeni topladı.

Gün Boyu Renklilik

Festival alanında kurulan çadırlarda, Yörük dernekleri gelenek ve göreneklerini tanıttı. Özerk ve bağımsız Türk Cumhuriyetlerinden gelen Yörükler, geleneksel kıyafetleri, müzikleri ve yemekleriyle festivale renk kattı. Ziyaretçiler gözleme, pişi, bulgur pilavı ve tuluk ayranı gibi yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu. Ayrıca, Yörük kültürünü anlatan hediyelik eşyalar da sergilendi. Çadırların önünde deve ve midilli atlarla gezintiye çıkan ziyaretçiler, festivali keyifle geçirdi. Festivalin son gününde etkinlik sahnesinde gün boyunca çeşitli aktiviteler yer aldı.

Katılımcılara Sertifika ve Plaket

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Yörük Türkmen beyleri ve dernek başkanlarıyla bir araya gelerek festivaldeki katkılarından dolayı teşekkür etti. Arslan, “Üç yıl önce Yörük Türkmen vatandaşlarımızla bir araya gelerek bu önemli festivalimizi başlattık. Şu ana kadar 158 dernekle gerçekleştirdiğimiz festivalimize toplamda 450 bin ziyaretçi katıldı. Festivalimize kattığınız renk için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Arslan, festivalde yer alan dernekler, belediyeler ve katılımcı ülke temsilcilerine sertifika ve plaketlerini takdim etti.

Ali Aksoy ve Tuğçe Kandemir Konserleri

Festivalin kapanışında sahneye çıkan ilk sanatçı, Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Ali Aksoy oldu. ‘Altaylardan Tuna’ya’ adlı şarkısıyla tanınan Aksoy, güçlü sesi ve yorumu ile etkileyici bir performans sergiledi. Konserde izleyiciler Aksoy’a eşlik ederek keyifli bir zaman geçirdi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Ali Aksoy'un ardından sahneye Türk Pop Müziği’nin son dönemde en çok dinlenen isimlerinden Tuğçe Kandemir çıktı. Kandemir, sevilen şarkılarını seslendirdi. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Orkestrası ve sanatçılar Mevlüt Öz ile Ümran Özdemir de bir konser verdi. Öz ve Özdemir, hareketli türküleriyle izleyenleri coşturdu.

Ziyaretçi Akını

Festival, 7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 özerk Türk Cumhuriyeti ve 9 Türklerin yoğun yaşadığı ülkeden toplam 19 ülkenin katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca 35 belediye, 59 Yörük Türkmen Derneği ve 25 geleneksel el sanatçısı festivalde yer aldı. Döşemealtı İlçesi’ndeki

Kaynak: DHA