16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, hafta boyunca Türküler, halaylar ve horonlarla dolu renkli bir programa ev sahipliği yapacak.

Bu yılki festivalde, hemşeri dernekleri ve Antalya'da yaşayan yabancıların kurduğu toplam 72 dernek yer alacak. Etkinliğe, Doğu Anadolu Bölgesi'nden 13, Güneydoğu Anadolu'dan 11, İç Anadolu'dan 10 dernek katılırken, Karadeniz'den 8, Akdeniz'den 6, Marmara ve Ege bölgelerinden ise 4 hemşeri derneği bulunacak. Ayrıca, festivalde 12 Yörük kültür derneği ve Antalya'da yaşayan yabancıların oluşturduğu 8 komşu ülke derneği de temsil edilecek.

Festival, 16 Eylül'de Akdeniz Gecesi ile başlayacak. Açılış etkinliğinde, Uğur Önür sahne alacak. İkinci gün, Ege-Marmara Gecesi olarak devam edecek ve Tolga Çandar performans sergileyecek. Üçüncü gün İç Anadolu Gecesi düzenlenecek; bu gece müzisyen Nazlı Öksüz sahne alacak. Dördüncü gün ise Doğu Anadolu Gecesi yapılacak ve Naciye Çokbilir performans sergileyecek.

Beşinci gün Güneydoğu Anadolu Gecesi'ne ayrılacak ve Sinan Serkut, sıra gecesi programıyla geceyi renklendirecek. Aynı gece müzisyen Baran da sahne alacak. Festivalin altıncı günü, 21 Eylül Cumartesi günü Karadeniz Gecesi'ne ev sahipliği yapacak. Bu gece Orhan Çavuş, 'Horon Zamanı' isimli konseriyle açılış yapacak, ardından Ayşenur Kolivar sahne alacak. Festival, Komşu Ülkeler Gecesi ile sona erecek.

Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'nın Türkiye'den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden göç aldığını belirterek, "Festivalimiz, farklı kültürleri kaynaştırmayı, birbirlerini tanımalarını ve Muratpaşa'nın ortak kent kimliğine entegre olmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bütün komşularımızı bu özel etkinliğe davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA