GÜNDEM

Yolun Karşısına Geçerken Minibüse Çarpan Bisikletli Çocuk, Yaralandı

Bursa İnegöl`de meydana gelen bu kazada, 8 yaşındaki Muhammed Ali S. bisikletiyle yaya geçidinden yolun karşısına geçerken özel halk minibüsüne çarptı.

Abone Ol

Kaza, saat 15.00 sıralarında Mahmudiye Mahallesi Anafartalar Caddesi'nde meydana geldi. (1) Muhammed Ali S. bisikletiyle yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isterken, 55 yaşındaki Mercan M. yönetimindeki 16 M 06166 plakalı özel halk minibüsüne çarptı. 

Çarpmanın etkisiyle Muhammed Ali S. bisikletinden düşerek yaralandı.  Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan çocuk, ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muhammed Ali S.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Kaza anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına kaydedildi.  Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.  Şu an için kaza nedeni tam olarak belirlenememiş olsa da, çocuğun yaya geçidinden karşıya geçerken dikkat etmediği ve sürücünün de yeterince önlem almadığı ihtimalleri üzerinde duruluyor. 

Trafik güvenliği açısından, özellikle çocukların bulunduğu bölgelerde sürücülerin daha dikkatli olması ve yayaların da yaya geçitlerini kullanması önem arz ediyor. Kazaların önlenmesi için hem sürücülerin hem de yayaların trafik kurallarına uyması gerekmektedir.