10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Yaralı leylek, acil müdahale ve rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alındı ve iyileşmesinin ardından doğaya salınması planlanıyor.

Toprakkale ilçesinin Göçmenler Mahallesi'nde yaşayan Sebahattin Demirel, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından evinin yıkılmasıyla birlikte il merkezinden ilçeye dönerken yol kenarında yaralı bir leylek fark etti. Hemen leyleği bulunduğu yerden alıp evine götüren Demirel, ilk müdahaleyi kendisi yaptı. Leyleğin ilk başta hareketsiz olduğunu belirten Demirel, "Leyleği alıp ilk bakımlarını yaptım. Veteriner bulamadım, ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine haber verdim. Sağ olsunlar, geldiler ve leyleği aldılar. Sanırım elektrik çarpması nedeniyle yaralanmış. Ekiplerin elinde birçok yaralı leylek varmış ve tedavisine başlandı" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, leyleği Toprakkale'ye gidip Demirel’in evinden aldı. Özel bir kafese konularak DKMP Şubesi Yaban Hayvanı Acil Müdahale ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen leyleğin tedavisine başlandı. İyileştikten sonra leyleğin tekrar doğal yaşamına döneceği belirtildi.

Kaynak: DHA