GÜNDEM

Yıllarca Karnındaki 10 Kiloluk Kitleyle Yaşamış

Adana'da yaşayan G.D. (40), uzun yıllar çocuk sahibi olma hayaliyle yaşadı ve karın ağrısı şikayetleri çekti.

Abone Ol

Diyarbakır'daki özel bir hastanede yapılan tetkikler, karnında büyük bir kitle olduğunu ortaya çıkardı. G.D., 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında bir kitle ile ameliyata alındı. Operasyonu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Fuat Zaman, ameliyatın başarılı geçtiğini belirtti ve iyileşme sürecinin ardından çocuk tedavisine başlanacağını söyledi.

G.D., Adana'da 24 yıldır evli olup, 20 yıl boyunca çocuk sahibi olmak için çeşitli tedavi yöntemlerine başvurmuştu. Çocuğu olmayan G.D., bu süreçte aynı zamanda karın ağrısı ve şişkinlik yaşadı. Tavsiye üzerine Diyarbakır'daki özel hastaneye başvurdu ve yapılan tetkiklerde karnında büyük bir kitle bulundu. Ameliyata alınan G.D.'nin karnından 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında bir kitle çıkarıldı. Operasyon sonrası sağlığına kavuşan G.D., tedavi sürecinin ardından taburcu edilecek.

‘Dikkate Alınmamış ve Önemsenmemiş’

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin lideri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fuat Zaman, hastanın aşırı karın şişkinliği, büyüme, aşırı kanama ve çocuk sahibi olamama şikayetleriyle başvurduğunu açıkladı. Ultrason sırasında karnını tamamen dolduran 30 santimetre büyüklüğünde ve 10 kilo ağırlığında büyük bir kitle tespit ettiklerini belirten Dr. Zaman, bu kitlenin miyom olduğunu ifade etti. Ameliyatı gerektiren kitlenin tamamen rahmi ve karnı kapladığını söyleyen Dr. Zaman, operasyonun başarıyla tamamlandığını belirtti. Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve 1-2 ay içinde iyileştikten sonra çocuk tedavisine başlanacağını söyledi. Dr. Zaman, hastanın uzun süredir devam eden şikayetlerinin başlangıçta yeterince dikkate alınmadığını ve önemsenmediğini, şikayetler artıp son aşamaya geldiğinde hastanın başvuruda bulunduğunu vurguladı.