Etkinlik, 4 Ekim Cuma günü İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, çocukların çevre bilincinin artırılması hedeflenmektedir. Etkinlikte 'Gezegeni Koru' temalı bir kısa film yarışması düzenlenecek ve çeşitli atölye ile eğitimler yer alacaktır. 

Denetimden Kaçmaya Çalışan Sürücüler, Dron Kamerasına Yakalandı Denetimden Kaçmaya Çalışan Sürücüler, Dron Kamerasına Yakalandı

Proje ortakları olan Vodafone Vakfı, Vodafone Türkiye Sürdürülebilirlik Ekibi ve Habitat Derneği, bu etkinlik aracılığıyla çevreye duyarlı ve sürdürülebilirlik farkındalığına sahip nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Etkinliğe, civar okullardan ve farklı illerden yüzlerce çocuğun katılması beklenmektedir. 

Bu etkinlik, çocukların çevre konusunda bilinçlendirilmesi, çevre sorunlarına duyarlılık kazandırılması ve sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçirilmesi amacıyla düzenlenmektedir. Kısa film yarışması, atölye çalışmaları ve eğitimler yoluyla çocuklar, çevre koruma konusunda bilgi, beceri ve değer kazanacaklardır. Bu sayede, geleceğin çevre dostu ve sürdürülebilir bir toplum oluşturulmasına katkı sağlanacaktır.

Kaynak: DHA