GÜNDEM

Yerli ve Milli Parti Lideri Teoman Mutlu: Devlet Planlama Teşkilatını Daha Güçlü ve Donanımlı Kuracağız

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, devlet planlama teşkilatını güçlendirip daha donanımlı hale getireceklerini açıkladı.

Abone Ol

Mutlu, "Yerli ve Milli Parti olarak, devlet planlama teşkilatını daha etkin bir şekilde kuracağız. Bu sayede, her yıl yayımlanan yıllık planlarla kim nerede hangi yatırımı yapacak, çiftçiler hangi ürünü ekecek ve ihtiyaçları nasıl karşılanacak netleşmiş olacak" dedi.

Kahramanmaraş'ta çeşitli temaslarda bulunan Teoman Mutlu, tarım sektörünün güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Çiftçilerin ekim kararlarını planlamadan yaptığını belirten Mutlu, örnek olarak geçen yıl karpuz ekiminin yaygın olması sonucu fiyatların düştüğünü, çiftçilerin zarar ettiğini ve sonraki yıl fiyatların yükselmesiyle enflasyonun patladığını dile getirdi. Bu durumun planlamasızlıkla ilgili bir örnek olduğunu ifade eden Mutlu, "Yerli ve Milli Parti olarak devlet planlama teşkilatını kurarak, her yıl yayımlanan planlarla ekonomik ve tarımsal ihtiyaçlar net bir şekilde belirlenecek. Bankalar da bu planlamaya uygun girişimcilere düşük faizli ve kolay kredi sağlayacak. Ekonominin düzelmesi için ülkenin plan ve programla yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasi ise kurallar ve düzen gerektirir, kaos ve kargaşa ile sürdürülemez" şeklinde konuştu.