GÜNDEM

Yerli ve Milli Parti Lideri Teoman Mutlu: CHP Etkili ve Radikal Muhalefet Yapmıyor

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, CHP'nin etkili ve radikal bir muhalefet yapmadığını belirterek, "CHP, koltuk mücadelesine odaklanmış ve gerçek anlamda sonuç alıcı bir muhalefet gerçekleştirmiyor.

Abone Ol

Onlar adeta evcilik oynar gibi muhalefetçilik yapıyor" ifadelerini kullandı.

Teoman Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada erken seçim tartışmalarına değindi. Yerel seçimlerde birinci parti olarak belediyelerde iktidar oldukları için CHP'yi değerlendirdiklerini belirten Mutlu, "Diğer partiler 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sıfırlanırsa, CHP'nin alternatif olup olamayacağına bakıyoruz. Yerli ve Milli Parti olarak biz seçimlere hazırız. Ancak seçim sürecinde 'evcilik oyunu' oynayan CHP’yi izlemek zorundayız. Onları eleştirmek ve uyarmak bizim görevimizdir" dedi.

Mutlu, CHP'nin erken seçim istemediğini çünkü ekonomik buhranı yönetemeyeceğini öne sürdü. Ayrıca CHP'nin meclis toplantılarıyla ilgili tutumunu eleştiren Mutlu, "CHP, Can Atalay için meclisi toplantıya çağırmıştı, ancak sonucu bilmedi mi? Meclis yönetme sırası kendisinde iken hakkının gasp edilmesine neden sessiz kaldı? Bu kadar zayıf ve çekingen bir muhalefet, seçimde ağır bir fatura ödeyebilir. Yerli ve Milli Parti olarak patlama yaparsak, kimse şaşırmasın" şeklinde konuştu.