Bu destek programı, afetlerden etkilenen illerde yaşayan vatandaşların yeni ev ve iş yerlerine kavuşmasını sağlamayı amaçlıyor. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, e-Devlet üzerinden gelen başvuruları değerlendiriyor ve vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor.  Bu kapsamda bugüne kadar 125 bin afetzede ile görüşüldü.  Başvurular halen devam ediyor ve bu destekle 45 bin konut ve iş yerinin inşası başlatıldı.  Ayrıca 20 bin bağımsız bölüm tamamlanmak üzere, 25 bin bağımsız bölüme daha destek verilecek. 

'Yerinde Dönüşüm' programının sunduğu önemli avantajlardan biri de vergi ve harçlardan muafiyettir. Evini yeniden yaptıranlar, ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içinde başvuru yaparak bu destekten yararlanabiliyorlar. 

Bakanlık, afetlerden etkilenen illerdeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kapsamlı bir destek programı uyguluyor. 'Yerinde Dönüşüm' desteği, evini ve iş yerini yenilemek isteyen afetzedelere önemli bir fırsat sunuyor.  Başvuru sayısının 255 bine ulaşması, programın yoğun taleple karşılandığını gösteriyor.  Bundan sonraki süreçte, bakanlığın programı etkin bir şekilde yürütmesi ve daha fazla kişiye ulaşması bekleniyor.

Muğla'nın 2 İlçesinde Orman Yangınlarına Müdahale Sürüyor Muğla'nın 2 İlçesinde Orman Yangınlarına Müdahale Sürüyor

Kaynak: DHA