,Bu kapsamda, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Giresun Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, projenin Görele’de hayata geçirilmesi için bir iş birliği protokolü imzaladılar.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, Mersin’de gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile bir araya geldi. Ziyaret kapsamında, Yenişehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Yenişehir Modeli projesinin detayları hakkında bilgi aldı. Özyiğit, Görele’de bu projenin uygulanması için gerekli destekleri vereceklerini belirtti. Başkan Dede, projeyi Görele’de başlatma arzusunu dile getirirken, Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit’e destekleri için teşekkür etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, projenin kapsamını şu şekilde özetledi: “Projemiz, 0-3 yaş arası anne ve baba eğitimi, 3-6 yaş arası Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM), gelişim değerlendirme uygulamaları ve ilkokul aşamalarını içeriyor. Tüm detayları Görele Belediyesi ile paylaştık ve her konuda destek olacağımızı ilettik. Çocuklarımızın sağlıklı ve kaliteli bir eğitim alması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Başkan Dede’ye bu projedeki duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.”

Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, proje hakkında yaptığı açıklamada, Erken Çocukluk Gelişimi Yenişehir Modeli’nin çocukların geleceği açısından büyük önem taşıdığını ve Görele’de bu projeyi uygulamak için çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Başkan Dede, Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit’i projedeki katkılarından dolayı tebrik ederek, desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Yenişehir Belediyesi, proje kapsamında uluslararası platformlarda da tanıtıldı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) tarafından düzenlenen "Uluslararası Erken Çocukluk Gelişimi Kongresi"ne ve Marmara Belediyeler Birliği ile İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından düzenlenen "Kentte Erken Çocukluk Eğitimi Programı"na davet edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile UNICEF iş birliğiyle hazırlanan 2023-2028 Erken Çocukluk Gelişimi Stratejisi ve Ulusal Eylem Planı için de davet alarak, proje kapsamında yürütülen çalışmaları sundu.

Kaynak: DHA