GÜNDEM

Yenişehir Belediyesi Deprem Tatbikatını Başarıyla Gerçekleştirdi

Mersin'de Yenişehir Belediyesi, Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı'na katılarak önemli bir hazırlık sürecini başarıyla tamamladı.

Abone Ol

Tatbikat senaryosuna göre, Ecemiş Fay Hattı üzerinde merkez üssü Tarsus olan 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu senaryo doğrultusunda, Yenişehir Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, verilen uyarıyla hızlı bir şekilde toplanma alanında bir araya geldi. Tatbikata, 38 personel, 2 iş makinası, 1 vinç ve 1 hasta nakil ambulansı ile katılım sağlandı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tatbikat kapsamında düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı ve ardından ekiplerin hazırlıklarını yerinde inceledi.

Başkan Abdullah Özyiğit, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı: "Allah göstermesin, ancak en kötü senaryoya da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Depremin sadece kentimizde değil, ülkemizin herhangi bir yerinde meydana gelebileceğini unutmamalıyız. 6 Şubat depremlerinde 3 personelimiz bir hilti ile 3 vatandaşımızı enkazdan çıkardı. Yenişehir Belediyesi olarak Arama ve Kurtarma Ekibimizi kurduk, AFAD tarafından eğitim aldılar ve tüm teçhizatımız hazır. Bu malzemeler başka bir amaçla kullanılmayacak ve Aydın Güven Gürkan Parkı'nda oluşturduğumuz toplanma ve eğitim alanında yer alacak. Risklere karşı hazır olmak zorundayız ve bu konuda gerekli tedbirleri alıyoruz" ifadeleri kullanıldı.