GÜNDEM

Yenişehir Belediyesi, 320 Kapasiteli İlkokulun Temelini Attı

Mersin’de, Yenişehir Belediyesi tarafından Fuat Morel Mahallesi’nde inşa edilecek 320 öğrenci kapasiteli ilkokulun temeli atıldı.

Abone Ol

Yeni okul, Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM) modelini de içerecek.

Yenişehir Belediyesi, önceki gün Eğriçam Mahallesi'nde kütüphane ve taziye evi içeren kültür kompleksinin temelini atmıştı. Şimdi ise ilkokul projesi için temel atma töreni gerçekleştirildi. Bülent Celal Oktay İlkokulu, çevre dostu binalara verilen LEED sertifikasına uygun olarak inşa edilecek. Törene Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, okul inşaatını üstlenen hayırsever iş insanı Levent Oktay, CHP Mersin eski Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan, KKTC Mersin Başkonsolos Yardımcısı Enver Taşhan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bu projelerin bağışlarla gerçekleştirildiğini ve bunun bir güven ilişkisini yansıttığını belirterek, “Bugün Yenişehir'imiz için önemli bir gün. Eğriçam Mahallemizde kültür kompleksinin temelini attık ve şimdi de Fuat Morel Mahallemizde ilkokulumuzun temelini atıyoruz. Gelecek hafta, büyük bir kent kütüphanesi, çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesinden oluşan kompleksin de temelini atacağız. Bu projeleri, belediyemizin bütçesinden değil, bağışlarla gerçekleştiriyoruz. Toplumun dayanışma gösterdiği herkes için teşekkür ediyorum. Bu projelerde karşılıklı güven ilişkisi var ve bu güveni hissettikleri için bağışçı Levent Oktay ve diğer bağışçılara teşekkür ediyorum” dedi.

Özyiğit, ayrıca 2019 yılında başlatılan Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında 0-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik eğitimlerin önemine vurgu yaparak, “Eğitim alanında büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Çocuklarımızın potansiyellerini ortaya çıkarmak için çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projelerle, çocuklarımızın bilgiyi nasıl kullanacaklarını, sorunları nasıl çözeceklerini ve yaratıcı düşünmeyi nasıl geliştireceklerini öğretiyoruz” diye konuştu.

Levent Oktay ise, “Belediye Başkanımıza ve ekibine bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl bu okulu tamamlamayı ve teslim etmeyi umuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi Bülent Celal Oktay İlkokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Ayrıca, 20 Ağustos Salı günü Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri’nin de temelinin atılacağı duyuruldu.