Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Başkan Özyiğit, bu festivallerin uluslararası katılımcılarla düzenleneceğini ve Ekim ayında Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali’nin de gerçekleştirileceğini belirtti. Festivalin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Yenişehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oturumda gündem maddeleri ele alındı.

Toplantıda, ‘Yenişehir Komedi Oyunları Festivali’, ‘Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali’ ve ‘Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ isimlerinin uluslararası düzeye taşınmasıyla ilgili teklif değerlendirildi. Önerilen isim değişiklikleri, Uluslararası Yenişehir Komedi Oyunları Festivali, Uluslararası Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali ve Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivalleri olarak kabul edilerek oy birliğiyle komisyonlara havale edildi.

Başkan Abdullah Özyiğit, yaptığı açıklamada, “Gelenekselleşmiş festivallerimiz var. Özellikle Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali, çevre illerden de çocukların katılımıyla büyük ilgi görüyor. Yenişehir Komedi Oyunları Festivali ise geçtiğimiz yıl 15 binin üzerinde izleyici çekti. Ayrıca Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, kentin en renkli etkinliklerinden biri. Bu festivallerimizi uluslararası düzeyde tanıtmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yenişehir’i sanatın ön planda olduğu bir şehir haline getirmek için çaba göstereceğiz,” dedi.

Ekim ayında gerçekleştirilecek Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali hakkında da bilgi veren Başkan Özyiğit, “Her yıl Ekim ayında büyük bir kitap fuarı düzenliyoruz. Bu yıl, kitap fuarı ile eş güdümlü olarak büyük bir uluslararası kültür festivali gerçekleştireceğiz. Mersin’in değerli sanatçılarından Özdemir İnce ve uluslararası ünlü sanatçı Adonis’in katılımıyla festivalimizi renklendireceğiz. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak çalışmalar yapacağız,” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA