Etkinlik, Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Ankara Temsilcisi Volkan Chi-Yang Huang, Yeni Taipei Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Chu Tih-Ju ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Tayvan İş Konseyi Başkanı Necmettin Uzun’un konuşmalarıyla başladı. Yeni Taipei’den gelen bilişim teknolojileri alanında önde gelen şirket temsilcileri, ürün gruplarını tanıttı.

İş Birliği ve Ticaretin Gelişimi Yeni Taipei Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Chu Tih-Ju, 2019 yılında DEİK ile imzalanan Mutabakat Zaptı (MOU) sonrasında başlayan karşılıklı çalışmaların, iki ülke arasında iş birliğini güçlendirdiğini vurguladı. Türkiye'nin geniş İslam dünyası pazarına açılmak için en iyi giriş kapısı olduğunu belirterek, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin hızlandığını ve Tayvan iş dünyası için önemli bir pazar olduğunu ifade etti.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Ticaretin Artışı ve Gelecek Planları Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Ankara Temsilcisi Volkan Chi-Yang Huang, Türkiye’nin Tayvan için en önemli ticari ortaklarından biri olduğunu ve iki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 1.9 milyar dolar olduğunu belirtti. DEİK Türkiye-Tayvan İş Konseyi Başkanı Necmettin Uzun ise Tayvan heyetinin İstanbul temaslarının olumlu geçtiğini ve ikili ilişkilerdeki pozitif ivmenin devam edeceğini umut ettiklerini söyledi.

Yatırım Fırsatları ve Tanıtılan Ürünler Yeni Taipei şehri ticari heyeti, sağlık teknolojileri, elektronik bileşenler, mekanik imalat ve daha birçok sektördeki ürünlerini tanıttı. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Chu Tih-Ju, yatırım için düşük altyapı maliyetleriyle avantajlı bir şehir olduklarını ve endüstriyel olarak hızla büyüdüklerini belirtti. Yeni Taipei’nin, eğitimli iş gücü ve endüstriyel büyüme potansiyeliyle yatırımcılar için cazip bir merkez olduğunu ifade etti.

Kaynak: DHA