GÜNDEM

Yeni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nin yeni rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu. Cumhurbaşkanlığı'nın 2024/335 sayılı kararı ile Prof. Dr. Fatma Aydın, 20 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre OMÜ Rektörlüğü'ne atandı.

Abone Ol

Prof. Dr. Fatma Aydın, daha önce 13 Ağustos 2020 tarihinden itibaren OMÜ Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın yerine getirildi.  Prof. Dr. Fatma Aydın, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince OMÜ Rektörü olarak atandı. 

Prof. Dr. Fatma Aydın, 10 Ocak 1969 tarihinde Manisa'da doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.  Akademik kariyerine 1995-1997 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başlayan Prof. Dr. Fatma Aydın, 1997-2001 yılları arasında OMÜ Tıp Fakültesi'nde Deri ve Zührevi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi aldı. 

Yeni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, deneyimli bir akademisyen ve idareci olarak üniversitenin gelişimi ve ilerlemesi için önemli katkılar sunacağı öngörülüyor. Özellikle tıp alanındaki uzmanlaşması ve idari tecrübesi ile OMÜ'yü daha ileri seviyelere taşıyacağı düşünülüyor. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.