GÜNDEM

Yeni Öğrenci Yurdu Osmaniye'nin Barınma İhtiyacını Karşılayacak

Osmaniye'de yapımı devam eden 1600 kişilik Cebelibereket Erkek Öğrenci Yurdu'nun inşaatı sona yaklaşmış durumda.

Abone Ol

Vali Erdinç Yılmaz, yurt inşaatında incelemelerde bulunarak, yurdun yılsonuna kadar tamamlanacağını ve Osmaniye'deki öğrenci barınma ihtiyacını tamamen karşılayacağını açıkladı. 

Vali Yılmaz, inceleme ziyaretinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi'nin de eşlik ettiğini belirtti.  İnşaatta yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi edinen Vali, Aralık ayı sonuna kadar yurdun teslim alınarak öğrencilerin yerleştirilmesinin planlandığını söyledi. 

Yurt binasının öğrenciler için oldukça konforlu bir yaşam alanı sunacağını ifade eden Vali Yılmaz, "Bu yurdumuz tamamlandığında üniversitemize gelen bütün öğrencilerimiz standartları çok yüksek, odaları ranza sistemi şeklinde değil baza olacak şekilde düzenlenmiş, öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı bir yurt olacak." dedi. 

Osmaniye Üniversitesi'nin öğrenci nüfusunun giderek arttığını ve mevcut yurt kapasitesinin yetersiz kaldığını belirten Vali, Cebelibereket Erkek Öğrenci Yurdu'nun bu ihtiyacı tamamen karşılayacağını vurguladı.  Yeni yurdun öğrencilerin eğitim ve sosyal hayatlarına önemli katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.

Osmaniye'de eğitim ve barınma hizmetlerinin geliştirilmesi için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirten Vali Yılmaz, "Osmaniye'mize en güzel hizmetleri kazandırmanın heyecanı ile çalışıyoruz" diyerek, kentte yapılacak diğer yatırımlar hakkında da bilgi vermeyi vaat etti. 

Cebelibereket Erkek Öğrenci Yurdu'nun tamamlanmasıyla Osmaniye'deki öğrenci barınma sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşması bekleniyor. Yeni yurdun, kentteki öğrenci nüfusunun konforlu bir şekilde ağırlanmasına ve eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.