Erbaa'da Bugün (07.09.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (07.09.2024) Vefat Edenler

Şirketin kurucu ortaklarından Hanna Darsa, son dönemde tekstil üretiminde Mısır’a bir yönelim olmasına rağmen, çalışan performansı ve katma değerli üretim konularında Türkiye’nin cazip bir bölge olduğunu belirtti.

Darsa, Anadolu insanının üretim performansının yüksek olduğunu, el becerisi, pratiklik ve işçiliğin temiz olduğunu vurguladı. Yabancı bir ülkede üretim yapmaktansa, tanıdıkları topraklarda üretim yapmanın daha kolay olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kuzey Afrika ülkelerinde iklimin çok sıcak olmasının işçi performansını Türkiye'ye oranla yüzde 50-60 seviyelerine düşürdüğünü söyledi.

Hanna Darsa, 2021 yılında Erbaa’da 3 bin 500 metrekarelik alan üzerine 2 milyon dolarlık yatırım ile "Yeşil Fabrika" kurduklarını ve şimdi aynı bölgeye ikinci kez 2 milyon dolarlık bir fabrika daha kuracaklarını belirtti. Bu yeni fabrikanın 2024 yılının sonunda faaliyete geçeceğini ve 350 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni yatırımlarla gelişmeye devam ettiğini ve Hanna Darsa’ya, Erbaa’ya yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Bu yatırımla birlikte Erbaa’da yeni istihdam olanakları yaratılacağı ve bölgenin bir üretim merkezi haline geleceği vurgulandı.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi(Özel)