Bakan Tekin: Küresel Adalet ve Hukukun Sağlanması İçin Çaba Sarf Ediyoruz Bakan Tekin: Küresel Adalet ve Hukukun Sağlanması İçin Çaba Sarf Ediyoruz

2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve okulların açılmasına bir hafta kala, yeni ders kitapları okullara ulaştırıldı. Avcılar ilçesinde eğitim gören 82 bin öğrenci için 600 bin kitap, ilçe genelindeki okullara teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı ders kitapları, paketlenerek okullara gönderilmeye başlandı. Avcılar’daki Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan ve Türkiye’nin en kalabalık ilkokullarından biri olan Leyla Bayram İlkokulu’na da kitaplar ulaştırıldı. TIR ve kamyonlardan indirilen kitaplar, tasnif edilip okullara dağıtıldı.

Bu yılki ders kitaplarında, basılı içeriklerin yanı sıra, kare kodlar aracılığıyla erişilebilen dijital içeriklerin de yer aldığı bildirildi. Kitaplardaki kare kodlar okutulduğunda, öğrenciler animasyonlar ve artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla öğrenme süreçlerine katkı sağlayabilecek. Ayrıca, 1. ve 5. sınıflar için hazırlanan kitaplar, öğrencilerin kullanımını ve taşınmasını kolaylaştırmak amacıyla iki ayrı kitap olarak tasarlandı.

Kaynak: DHA