SİİRT'te Polis Ekiplerinin Gerçekleştirdiği Operasyonda 1180 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi SİİRT'te Polis Ekiplerinin Gerçekleştirdiği Operasyonda 1180 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Edirne'de yapılan denetimlerde, haksız fiyat artışlarına karşı fiyat etiketleri ve ürünlerin standartlara uygunluğu detaylı şekilde kontrol edildi.

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, 9 Eylül’de başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde il genelindeki kırtasiye ürünleri satışı yapan iş yerleri ve marketlerde denetim başlattı. Türkiye genelinde devam eden denetimlerle eş zamanlı gerçekleştirilen kontrollerde, öncelikli olarak fiyat etiketlerinin doğruluğu incelendi ve haksız değer artışları olup olmadığı araştırıldı. Ayrıca, işletmelerdeki ürünlerin yerli üretim logosu taşıyıp taşımadığı ve standartlara uygunlukları da değerlendirildi.

'Müşteri Ürünün Üzerindeki Etiketi Görmeli'

Denetimlerin yapıldığı kırtasiyenin satış sorumlusundan Tamer Dillek, denetimlerin belirli aralıklarla devam ettiğini belirtti. Dillek, "Okul sezonunun açılmasına kısa bir süre kala hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Ekipler, öğrencilere nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda bizleri bilgilendiriyor. Ürünlerimizin etiketli olup olmadığını kontrol ettiler. Etiketlerin görünmesi önemli çünkü müşterinin üründeki etiketi görmesi gerekiyor," şeklinde konuştu.

'Kaliteli Malzemeler Satmaya Özen Gösteriyoruz'

Dillek, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından onaylı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. "Vatandaşların standartlara uygun ve özellikle yerli malı logolu ürünler almalarını öneriyorum. Ürünlerin kalitesine dikkat etmeleri önemli. Biz de her zaman kaliteli malzemeler sunmaya özen gösteriyoruz. Ürünlerimizin üzerinde Türkiye Standartları Enstitüsü'nün amblemi bulunur ve boyalarda özel logolar vardır. Bu logolar, ürünün denetlendiğini ve standartlara uygun olduğunu gösterir," dedi.

Kaynak: DHA