GÜNDEM

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Öncesi Kırtasiyelerde 'Fiyat' Denetimleri

Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye ürünleri satan iş yerleri ve marketlerde ülke genelinde denetimler gerçekleştiriyor.

Abone Ol

Edirne'de yapılan denetimlerde, fiyat etiketleri ve ürünlerin standartlara uygunluğu özellikle kontrol ediliyor.

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, 9 Eylül'de başlayacak olan 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi il genelindeki kırtasiye ürünleri satan iş yerleri ve marketlere yönelik denetim başlattı. Türkiye genelinde devam eden denetimlerle paralel olarak yapılan bu kontrollerde, ekipler öncelikli olarak fiyat etiketlerini inceledi ve haksız fiyat artışlarını araştırdı. Ayrıca, işletmelerdeki ürünlerin yerli üretim logosu ve standartlara uygunlukları da denetlendi.

Denetim yapılan kırtasiyenin satış sorumlusu Tamer Dillek, "Denetimler düzenli aralıklarla sürüyor. Okul hazırlıkları nedeniyle biz de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ekipler, öğrencilere nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda bizleri bilgilendiriyor ve ürünlerimizin etiketlerini kontrol ediyorlar. Bu, müşterilerin ürün üzerindeki etiketleri görebilmesi açısından önemli" şeklinde konuştu.

Dillek, Türk Standartları Enstitüsü’ne uygun ürünlerin satın alınması gerektiğini vurgulayarak, "Vatandaşların standartlara uygun ve yerli malı logolu ürünleri tercih etmelerini öneriyorum. Kaliteli malzemeler sunmaya özen gösteriyoruz ve her ürünümüzde Türkiye Standartları Enstitüsü'nün amblemi bulunuyor. Boyalarda özel logolar da mevcut, vatandaşların bu logoları kontrol ederek alışveriş yapmaları gerekiyor. Bu logolar, ürünlerin denetlendiğini gösteriyor" dedi.