Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı ve Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. 

Törende, bu sene Yaşar Üniversitesi'ne 2 bin 500'ün üzerinde öğrencinin katıldığı ve 23'üncü akademik yılına 'Merhaba' dediği belirtildi. Ayrıca, Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlenen törende, İzmir Valisi Süleyman Elban tarafından 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Yeni Spor Salonu'nun da açılışı yapıldı. 

Yaşar Üniversitesi'nin 2024-2025 akademik yılı açılış töreni, Vali Elban'ın verdiği açılış dersiyle başladı. Vali Elban'ın verdiği açılış dersinde, öğrencilere hitap ederek üniversite hayatının önemini vurguladığı ve gelecek için önemli tavsiyeler verdiği belirtildi. Akademik yılın ilk dersinin Vali Elban tarafından verilmesi, öğrenciler için önemli bir deneyim olmuştur.

Törende konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, üniversitenin gelişimi ve yeni akademik yıla ilişkin bilgiler paylaştı. Rektör, Yaşar Üniversitesi'nin son yıllarda yaptığı yatırımlar ve akademik başarıları hakkında detaylı bilgiler verdi.  Ayrıca, üniversitenin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarındaki vizyonu ve hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Başakşehir'de Polisten Kaçan Şüpheliler Başakşehir'de Polisten Kaçan Şüpheliler

Törene katılan diğer önemli konuklar arasında Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı ve Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok yer aldı.  Bu kişiler de kısa konuşmalar yaparak, Yaşar Üniversitesi'nin başarıları ve yeni akademik yıla ilişkin dileklerini ifade ettiler.

Sonuç olarak, Yaşar Üniversitesi'nin 2024-2025 akademik yılı açılış töreni, İzmir Valisi Süleyman Elban'ın verdiği açılış dersiyle başladı ve Selçuk Yaşar Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Törende, üniversitenin 23'üncü yılına 2 bin 500'ün üzerinde öğrenciyle 'Merhaba' dediği ve Vali Elban tarafından yeni spor salonunun da açıldığı bildirildi. Akademik kadro, idari personel ve öğrencilerin katıldığı törende, üniversitenin akademik ve kurumsal gelişimi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Kaynak: DHA