Olayın detayları şöyle gelişmiştir: Eşi Eren Öztürk'ten şiddet gördüğü için evden ayrılan Fadime Öztürk, babasının evine geri dönmüştür. Eren Öztürk, eşini telefonla arayarak eve dönmesini istemiş ancak Fadime Öztürk bu teklifi reddetmiştir.  Bunun üzerine Eren Öztürk, kardeşi Mert Yiğit Öztürk ve arkadaşı M.S. ile birlikte Fadime Öztürk'ün babasının evine gitmiştir. 

Türkiye ve Macaristan Arasındaki Ticaret Hacmi Hedefi Türkiye ve Macaristan Arasındaki Ticaret Hacmi Hedefi

Şüpheli Mert Yiğit Öztürk, yengesi Fadime Öztürk ile tartışmaya başlamış ve Fadime Öztürk'ü darbetmiştir. Daha sonra Mert Yiğit Öztürk, tekrar adrese gelerek sokakta bulduğu bir içki şişesine benzin koyup Fadime Öztürk'ün babasının evine molotof kokteyli atmıştır.  Ancak Mert Yiğit Öztürk, eylemin gerçekleşmesine ilişkin olarak "Elim değmiş olabilir" şeklinde açıklama yapmıştır. 

Şüpheli Mert Yiğit Öztürk, polisteki ifadesinde "Tartışma çıktı ancak kimseye vurmadım. Elim değmiş olabilir. Sokakta bulduğum içki şişesine benzin doldurup, eve attım" demiştir. Buna rağmen, Mert Yiğit Öztürk'ün olayda aktif rol aldığı, yengesi Fadime Öztürk'ü darbettiği ve molotof kokteyli atarak evi kundaklamaya çalıştığı anlaşılmaktadır.

Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturma sonucunda, şüpheli Mert Yiğit Öztürk tutuklanmıştır.  Olay, şiddet içeren aile içi bir uyuşmazlık neticesinde meydana gelmiş olup, hukuki süreç devam etmektedir.

Kaynak: DHA