GÜNDEM

Yelkenler Heyecan ve Eğlence İçin Açılıyor

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup, 21-26 Ekim tarihleri arasında özel etkinlikler ve coşku dolu konserlerle düzenlenecek.

Abone Ol

Bu yılki etkinliğin programı ve yarış detayları, Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulan Yarış Merkezi'nde, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Türkiye Yelken Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Serdar Kayhan, Gençlik Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk ve organizasyon komitesinin önde gelen isimlerinin katılımıyla yapılan basın toplantısında açıklandı. Toplantıda, "Kazanmaya Yelken Aç" temasıyla yola çıkan organizasyonun, sadece yarışlarla sınırlı kalmayıp birçok alanda etkisini gösterdiği vurgulandı. Ayrıca, kurumsal iş birliklerinin Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığı ifade edildi. Gelecek yıl için belirlenen hedefler arasında, turizm sezonunu bir ay daha uzatmak ve yurt dışından katılımcılara yönelik yeni ürünler geliştirmek yer alıyor.

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup'ın, Bodrum ve çevresindeki antik kentlerin ve tarihi dokunun değerini uluslararası alanda daha da ön plana çıkardığı belirtildi. 36 yıldır kesintisiz devam eden bu organizasyonun başarısı da vurgulandı.

Türkiye’nin en büyük yelken yarışları arasında yer alan Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta, 21-26 Ekim tarihlerinde 100’e yakın tekne yarışacak. Toplamda, organizasyonla birlikte 200’e yakın tekne su üstünde yer alacak.

ETKİNLİK PROGRAMI

Yarış Merkezi’nde, Bodrumlular ve katılımcılar için eğitim, sağlık, kültür-sanat, ekonomi ve çevre odaklı birçok etkinlik düzenlenecek. Genç sporcularla söyleşiler ve denizlerde iz bırakan kayıpların anılması gibi özel programlar da gerçekleştirilecek.

21 Ekim Pazartesi akşamı saat 19.00’da yarışları başlatan kampana töreninin ardından Deniz Sipahi sahne alacak. Takip eden günlerde Jabbar, Bodrum Kent Orkestrası, Tenekeci Mehmet-Neco-Yüksel Duman üçlüsü ve Yüzen Körfez Bar Partisi ile yarış heyecanı müzikle birleştirilecek. 26 Ekim Cumartesi akşamı ise ödül töreninin ardından Mert Demir’in konseri ile kapanış yapılacak. Bu konserden elde edilecek gelir, Türk Eğitim Vakfı Prof. Dr. Galip İsen Eğitim Bursu Fonu, Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’ne bağışlanacak.