GÜNDEM

Yayladere, ‘Türkiye Güzeli’ Doktoru Bekliyor: Kendisini Aramızda Görmekten Mutluluk Duyarız

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması’nda Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere ilçesine doktor olarak atanmasının ardından bölge halkı tarafından davet ediliyor.

Abone Ol

Ataması yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde göreve başlaması gereken Bilgen için ilçe esnafı ve halkı, büyük bir heyecanla bekliyor.

Yayladere'de yaşayan Mehmet Emin Erdem, "Doktor Bilgen’in gelmesini canıgönülden istiyoruz. Sağlık çalışanları kutsal bir mesleği icra ediyor. Kendilerini burada aramızda görmekten mutluluk duyarız. Kendisine bir acı kahvemizi ikram etmeyi bekliyoruz" dedi.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan Bilgen, Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’ne atanarak ilçeye hizmet vermek için hazırlandı. 1550 rakımlı ve Türkiye’nin en küçük nüfuslu ilçelerinden biri olan Yayladere'de, halk tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor.

Esnaf Zülfü Değer, "İlçemiz doğasıyla ve havasıyla gerçekten mükemmel bir yer. Doktorumuzun buraya gelmesi, sağlık açısından büyük bir eksikliği giderebilir" ifadelerini kullandı.

Halk, Bilgen’in ilçeye gelmesiyle birlikte sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler olacağına inanıyor. Mehmet Altuntoprak ise, "Kendisi burada verimli bir şekilde çalışmasını bekliyoruz. Havası, suyu ve doğası harikadır" dedi.

Yayladere halkı, İdil Bilgen’i büyük bir sevgiyle karşılamayı ve ona her türlü desteği sağlamayı arzuluyor.