GÜNDEM

Yavru Kediler Kurtarıldı

Diyarbakır'da meydana gelen bir yangın olayında, apartmanın bodrum katında mahsur kalan 3 yavru kedi başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Abone Ol

Olay, Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki Aykut 3 Apartmanı'nın bodrum katında, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınıp söndürüldü. 

Yangın esnasında, içerden kedi seslerinin duyulması üzerine yapılan kontrollerde, araba lastiği içerisinde mahsur kalmış 3 yavru kedi fark edildi. Ekipler, yavru kedilere ilk müdahaleyi yaparak su içirdikten sonra, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdüler. 

Yavru kediler, merkezde yapılan tedavi ve bakım sonrasında sağlıklarına kavuştular. Olay, Diyarbakır'da yaşanan hayvan kurtarma çalışmalarına güzel bir örnek teşkil ediyor. 

İtfaiye ve polis ekiplerinin hızlı ve etkin müdahalesi, yavru kedilerin hayatta kalmasını sağladı. Yangının çıkış nedeni ise halen araştırılıyor. Yetkili makamlar, olayın ayrıntılarını inceleyerek, benzer durumların önüne geçebilmek için gerekli tedbirleri almaya devam edecekler. 

Bu tür olaylar, toplumun hassasiyetini de gösteriyor. Vatandaşların can dostlarımız olan hayvanların korunması konusundaki duyarlılığı takdire şayan. İtfaiye ve polis ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde, yavru kediler güvenli bir şekilde kurtarılmış oldu.