GÜNDEM

Yaşlı Evleri Üyeleri Müzeyi Gezdi

Muratpaşa Belediyesi'nin yaşlı evlerinde yürüttüğü 'kültür, sanat ve tarihe erişim kolaylığı' projesi çerçevesinde, kıdemli kent sakinleri Antalya Müzesi'ni ziyaret etti.

Abone Ol

Etkinlik kapsamında 2 saat süren müze turu, Perge Antik Kenti kazılarında uzun yıllar görev yapmış arkeolog Edip Özgür tarafından rehberlik edildi.

Özgür, Muratpaşa Belediyesi'nin iki yıldır gönüllü destek verdiği projenin, paleolitik çağlardan günümüze kadar taşın ve insanın evrimini mitolojik hikâyelerle anlattığını belirtti. "Antik Kentlerimizi Tanıyoruz" adlı projenin, başlangıçta öğrencilere yönelik olduğunu, ancak şimdi 65 yaş üstü bireylerle devam ettiğini vurguladı. Özgür, bu projeyle, tüm yaş gruplarının tarihe erişimini sağlamak ve yaşadıkları coğrafyayı tanımalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Falez, Fener, Soğuksu, Kızılsaray ve Konuksever yaşlı evlerinden 40 kişinin katıldığı gezide, katılımcılar jeolojik dönemlere ait fosillerin yanı sıra Karain, Hacılar, Bademağacı ve Karataş-Semayük kazılarından örnekleri görme fırsatı buldu. Antalya Müzesi'ne ilk kez gelen kıdemli sakinler, müzenin Seramik Salonu, Bölge Kazıları Salonu'ndaki 26 farklı kazı buluntuları ve İmparatorlar Salonu’ndaki Roma imparatorlarının heykelleri gibi bölümlerine büyük ilgi gösterdi.