GÜNDEM

Yaralı Motosikletliyi Sağlık Ekibi Gelene Kadar Güneşten Korudular

Antalya'da motosikletiyle bariyere çarpan Büşra Göksun (24), kaza sonrası diğer sürücüler tarafından yardım edildi.

Abone Ol

Sağlık ekibi gelene kadar Göksun'un bilincini açık tutmaya çalışan yardımseverler, bagaj taban halısını kullanarak güneşten korunmasını sağladı.

Kaza, saat 13.00 sıralarında Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi İller Bankası Kavşağı'nda meydana geldi. Büşra Göksun'un kullandığı 07 BKP 718 plakalı motosiklet, kontrolden çıkarak bariyere çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler, Göksun'un yardımına koştu. İlk müdahaleyi yapan sürücüler, Göksun'un sırtına bir hırka yerleştirip başının altına bir bez koydu. Ayrıca, Göksun'un bilincini açık tutmak için Ezgi Zengin ve Deniz Fischer, sürekli olarak onunla iletişim kurarak sorular sordular ve gözlerini açık tutmasını sağladılar.

Bu sırada, bir vatandaş otomobilinin bagajından çıkardığı taban halısını gölgelik olarak kullanarak Göksun'un güneşten etkilenmemesini sağladı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekibi, Göksun'a ilk müdahaleyi yaptı. Göksun'un kaskını ise kazayı gören bir başka motosikletli çıkardı. Hayati tehlikesi bulunmayan Göksun, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazada yardımcı olan Ezgi Zengin'in kaskı sıkı sıkıya tuttuğu görüldü.

Ezgi Zengin, "Virajı alamayarak bariyere çarptı. Durup yardım ettim ve sürekli bilincini açık tutmaya çalıştım. Sorular sorarak yerden kaldırmadık. Güneşin etkisini azaltmak için bir vatandaş bagaj halısını getirdi ve başının üstünde tutarak gölgede kalmasını sağladık," dedi.

Deniz Fischer ise, "Kazayı görünce hemen yardıma koştum. Bilincinin açık kalmasını sağlamak için elimden geleni yaptım. Almanya'da sağlıkçı olarak çalıştım ve burada da aynı şekilde destek oldum," şeklinde konuştu.