Programa göre, yapay zeka konusu lisans seviyesinde bitirme projeleri ve lisansüstü seviyede tez çalışmaları olarak ele alınacak. Programın temel amaçları şunlar: 

Savunma sanayisinde yapay zeka alanındaki yetkinliklerin artırılması

Sektördeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacına katkı sağlanması

Akademi ile sanayi arasında yapay zeka alanında güçlü bir iş birliğinin oluşturulması

Programla, öğrencilerin teorik bilgi birikimlerini pratik uygulamalarla pekiştirmeleri ve geleceğin teknolojilerini şekillendirmeleri, yenilikçi yapay zeka projeleri geliştirmeleri amaçlanıyor. Böylece öğrenciler, sektördeki güncel ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikli profesyoneller olarak yetiştirilecek. 

Başvuru Süreci ve Değerlendirme Kriterleri

Programa lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvurabilecek. Başvurular 25 Ekim tarihine kadar devam edecek. 

Başvurular değerlendirilirken, öğrencilerin akademik başarıları, yapay zeka alanındaki bilgi ve deneyimleri, proje fikirlerinin özgünlüğü ve uygulanabilirliği gibi kriterler dikkate alınacak. 

DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir

Değerlendirme sonucunda seçilen öğrenciler, savunma sanayii kuruluşları ve akademisyenlerden oluşan mentör kadrosu tarafından desteklenecek. Öğrenciler, tez/proje çalışmalarını bu destek ile yürütecekler. 

Beklenen Sonuçlar ve Katkılar

Yapay Zeka Akademik Tez Programı'nın, savunma sanayii ve akademik dünya arasındaki iş birliğini güçlendirmesi, öğrencilerin pratik deneyim kazanmaları ve sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanması bekleniyor. 

Ayrıca, programın, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki yetkinliklerinin artırılmasına, bu teknolojilerin savunma sanayiinde daha etkin kullanımına ve öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlaması öngörülüyor. 

Sonuç olarak, YÖK ve SSB'nin ortak girişimi olan Yapay Zeka Akademik Tez Programı, üniversitelerdeki yapay zeka çalışmalarını güçlendirerek savunma sanayii ile akademik dünyanın iş birliğini ilerletmeyi hedefliyor.

Kaynak: DHA