GÜNDEM

Yangının Gelişimi ve Müdahale Çalışmaları

Manisa Alaşehir`de başlayan ve ormana sıçrayan yangın, ikinci gününe girmiş durumda.

Abone Ol

Olay, dün saat 14:30 sıralarında Serinyayla Mahallesi'ndeki bir makilik alanda başlamış ve rüzgarın etkisiyle hızla kızılçam ormanlarına yayılmıştı .

İlk müdahale 15 dakika içinde gerçekleşmiş ve söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülmüştür. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 uçak, 3 helikopter, 30 arazöz, 9 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibi müdahale etmiştir . Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Alaşehir'in itfaiye gruplarının yanı sıra çevre ilçelerden gelen takviye itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek vermiştir .

Gece saatlerinde hava kararması nedeniyle helikopter ve uçakların çalışmasına ara verilmiş, ancak yerleşim yerlerinden uzak bir noktada devam eden yangına, sabah ilk ışıklarıyla birlikte havadan yeniden müdahale başlamıştır . Şu an itibarıyla söndürme çabaları sürmekte olup, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Yangının Etkileri ve Nedenleri

Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede kızılçam ormanlarına sıçrayarak büyümüş ve geniş bir alana yayılmıştır . Özellikle rüzgarın etkisiyle ilerleyen yangın, bölgedeki doğal bitki örtüsünü ve yaşam alanlarını tehdit etmektedir.

Yangının çıkış nedeni henüz tam olarak tespit edilememiştir. Ancak, yaz aylarında artan sıcaklık ve kuraklık, yangınların çıkması ve yayılması için uygun koşullar oluşturmuş olabilir. Ayrıca, insan kaynaklı bir ihmal ya da kasıt da ihtimal dahilindedir. Yetkili kurumlar, yangının çıkış nedenini araştırmaya devam etmektedir.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde başlayan ve ormana sıçrayan yangın, ikinci gününe girmiş durumdadır. Ekiplerin yoğun çabaları ile söndürme çalışmaları sürmektedir, ancak rüzgarın da etkisiyle yangının ilerlemesi engellenebilmiş değildir. Bölgedeki doğal bitki örtüsü ve yaşam alanları tehdit altındadır. Yangının çıkış nedeni henüz tam olarak belirlenememiş olup, yetkili kurumlar tarafından araştırılmaya devam edilmektedir.