GÜNDEM

Yangından Etkilenen Manolya Apartmanı'nda Onarım Çalışmaları Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangınında zarar gören Manolya Apartmanı'ndaki onarım çalışmalarına hız verdi.

Abone Ol

Yangında çatısına sıçrayan kozalak nedeniyle yangın çıkan ve 9 katlı apartmanın elektrik, su ve asansör sistemleri zarar gören binada yeniden yaşamın normale dönmesi için gerekli adımlar atılmaya başlandı.

Karşıyaka Örnekköy'deki 41 daireden oluşan apartmanda, yangın tamamen kontrol altına alınmadan önce büyük hasar meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, evlerini tahliye eden 200'ün üzerindeki nüfusun yaşadığı apartmanın onarımı için Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı'nı devreye soktu. Mühendisler, apartmana giderek hasar tespiti yaptı ve gerekli onarım planını oluşturdu.

"Bir An Önce Evlerine Dönmelerini Sağlayacağız"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık, konu hakkında bilgi verirken, “Yamanlar Dağı'ndaki yangın felaketinin ardından ilgili müdürlüklerimizle birlikte hasar tespit ekipleri oluşturduk. Karşıyaka ve Bayraklı bölgelerinde yapıların durumunu değerlendiriyoruz. Manolya Apartmanı’ndaki çatıda, elektrik tesisatında, asansörlerde ve diğer alanlarda hasarlar tespit ettik. Öncelikli olarak elektrik tesisatını yenileyeceğiz ve ardından diğer onarım çalışmalarını sürdüreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla, apartman sakinlerinin bir an önce evlerine dönebilmesi için gerekli adımları atacağız” dedi.

"Elektrik ve Su Yok, Yaşam Durduruldu"

Manolya Apartmanı Yöneticisi Mehmet Ferit Şık ise yaşadıkları durumu şöyle açıkladı: “16 Ağustos gecesi ormandan düşen kozalak nedeniyle yangın başladı. Çatımız, asansörlerimiz ve elektrik tesisatımız tamamen yandı. Şu anda apartmanımızda elektrik ve su yok, yaşam durmuş durumda. 41 hane ve 200'ün üzerinde nüfusumuz var ve hepimiz dağılmış durumdayız. AFAD ve kaymakamlık küçük yardımlarda bulundu, ama bu yardımlar masrafların çok azını karşılıyor. Büyükşehir Belediyesi, barınma ihtiyaçları için konuk evi açtı. Eylül geldi, okullar açılacak, yağmurlar başlayacak ve biz hala bu durumda kalacağız” diye konuştu.