Ayrıca, İzmir Tabip Odası da sürecin yönetimini ve uygulamalarını yakından izliyor.

Büyükşehir Belediyesi, yangın bölgelerinden tahliye edilen hayvanları PAKO Rehabilitasyon Merkezi'ne getirerek, buradaki veteriner hekimler tarafından tedaviye alıyor. Hayvanların sağlık durumları ultrason ve röntgen gibi tetkiklerle değerlendiriliyor. Tedavi süreci, veteriner hekimler tarafından dikkatle yürütülüyor.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Veteriner Hekim Selçuk Karakülçe ve Dr. Mustafa Vatansever, PAKO Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, tedavi sürecini gözlemlediler. Dr. Yüksel, merkezdeki teknik donanımın beklentilerin üzerinde olduğunu belirterek, hayvanların tedavi sürecinin etkileyici ve kapsamlı olduğunu vurguladı.

Veteriner Hekim Selçuk Karakülçe, İzmir'deki yangınların büyük bir felaket olduğunu, ancak PAKO Merkezinin bu süreçte önemli bir destek sağladığını ifade etti. Karakülçe, merkezde hayvanların A'dan Z'ye tüm tıbbi ihtiyaçlarının karşılandığını ve bu kapsamda röntgen, ultrason gibi hizmetlerin sunulduğunu belirtti.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Karakülçe, İzmir'in hayvan hakları ve barınaklar konusunda Türkiye'nin öncüsü olduğunu, şehirdeki çalışmaların büyük bir özveri ve yüksek standartlarda yürütüldüğünü sözlerine ekledi. İzmir'in, hayvan dostu uygulamalarıyla Türkiye genelinde örnek bir şehir olduğunu ve bu konudaki başarılı çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: DHA