GÜNDEM

Yangın Mağduru Fatma Arslan, Tekerlekli Sandalyesine Kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, engelli vatandaşların tekerlekli sandalyelerine bakım ve onarım hizmeti sunarak önemli bir destek sağlıyor.

Abone Ol

İzmir'de yaşanan Yamanlar yangınında tekerlekli sandalyesi hasar gören Fatma Arslan, kısa süre içinde yeni ve tamir edilmiş sandalyesine kavuştu. Ayrıca, bu hizmetten yararlanan diğer engelli bireyler İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta bulunan Engelli Hizmet Merkezi, engelli bireylere kapsamlı hizmetler sunuyor. Merkezi tesislerden biri olan Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım İstasyonu, tekerlekli sandalyeleri kısa sürede onarıp sahibine teslim ederek önemli bir işlev görüyor. Bu istasyon, tekerlekli sandalyeleri ücret almadan tamir ediyor ve bakım yapıyor. Yamanlar yangınında, Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki evi zarar gören Fatma Arslan'ın tekerlekli sandalyesi de bu hizmetten faydalandı. Arslan'ın aracı, gerekli tamir işlemlerinin ardından Engelsiz Ulaşım aracıyla kendisine teslim edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım İstasyonu Sorumlusu Ozan Albağa, "İstasyonumuz, manuel ve akülü tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımlarını ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Arızalanan veya bakıma ihtiyaç duyan sandalyeler, '0232 293 98 41' numaralı telefondan talep alınarak, gerekirse engelsiz ulaşım araçlarımızla alınmakta ve tamir edildikten sonra geri teslim edilmektedir" dedi.

Fatma Arslan, yangın sırasında tekerlekli sandalyesinin zarar gördüğünü ve bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını belirtti. Arslan, "Sandalyem yangın sırasında hasar gördü. Belediye sağ olsun, sandalyemi tamir etti ve bana geri getirdi. Çok memnun kaldım. 31 yıldır yürüme engelliyim ve son 8 aydır kanser tedavisi görüyorum. Tekerlekli sandalye benim için çok önemli" diye konuştu.

Ayhan Gülseçer (65) de tekerlekli sandalyesinin bakımını yaptırırken yaşadığı memnuniyeti dile getirdi. Gülseçer, "Akülü sandalye ile her işimi halledebiliyorum. Lastiğim patlayınca belediyeye geldim. 5 dakikada tamir ettiler ve bana yedek sandalye verdiler. Bu yer, sandalyemin hastanesi oldu. İşimi kolayca hallettiğim için mutluyum" dedi.

Hüseyin Dağlı (27) ise, "Tekerlekli sandalyemin aküsü çabuk bitiyordu ve bakım yaptırmamıştım. İstasyona getirdim, yedek sandalye verdiler ve aracımın tekerlekleri değiştirildi, aküsü kontrol edildi. Belediyenin bu hizmeti gerçekten çok güzel. Gerektiğinde yardımcı oluyorlar ve bulunduğumuz yerden alıp getirebiliyorlar" şeklinde konuştu.