GÜNDEM

'Yan Bakma' Kavgasında, Fabrika İşçisini Öldüren Sanığa 28 Yıl Hapis

Açık bir şekilde anlaşıldığı üzere, Eskişehir'de 2 grup arasında çıkan kavgada fabrika işçisi Ali Aksu'nun (23) göğsünden bıçaklanarak öldürülmesi olayında, sanık Ahmet Tıkız (23) tutuklu yargılandığı mahkemede 2 suçtan toplam 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştır.

Abone Ol

Olay, geçen yıl ağustos ayında Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çalışan iki işçi grubu arasında, servis otobüsünü bekledikleri durakta "yan bakma" nedeniyle başlamıştır.  Çıkan arbedede sanık Ahmet Tıkız, maktul Ali Aksu'yu göğsünden bıçakla yaralamıştır.  Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Aksu, maalesef kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir. 

Polisin 50 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi sonucunda, cinayet şüphelisi Ahmet Tıkız ile birlikte 8 fabrika işçisi daha tespit edilmiştir.  Gözaltına alınan 9 şüpheli, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilmiştir.  Ahmet Tıkız tutuklanırken, diğer 8 şüpheli serbest bırakılmıştır. 

Yargılama sürecinde, sanık Ahmet Tıkız son savunmasında, "Bıçağı rastgele savurdum, kimseye kasıtlı bıçak savurmadım. Ali'ye karşı husumetim yoktur" demiştir.  Ancak mahkeme, delilleri ve olay akışını dikkate alarak, Tıkız'ı 2 suçtan toplam 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştır. 

Sonuç olarak, Eskişehir'de meydana gelen bu üzücü olay, iş yerinde yaşanan basit bir tartışmanın nasıl trajik bir sonuca dönüşebileceğini göstermektedir. Olayda hayatını kaybeden genç işçi Ali Aksu'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Adaletin tecelli ettiği ve suçlunun cezasını aldığı bu vakada, toplumsal barış ve huzurun sağlanması için benzer olayların önlenmesi ve çalışma yaşamındaki gerginliklerin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.