Törende, 57 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Yalova’da 57 bin öğrenci ve 3 bin 700 öğretmen, yeni eğitim yılına başlamanın heyecanını yaşadı. Rahmi Tokay İlkokulu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Yalova Valisi Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol katıldı. Törenin ardından protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı ve sınıfları ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

"Kapsamlı Bir Yol Haritası Belirledik"

Eğitimdeki başarıyı daha ileriye taşımak için detaylı bir plan oluşturduklarını belirten Vali Hülya Kaya, "Yeni eğitim-öğretim yılına büyük bir heyecanla ve umutla başlıyoruz. Bu yıl, hem öğrencilerimiz hem de hepimiz için yeni fırsatlar ve başlangıçlar demek. Gelecekteki liderlerimizi yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için en büyük gücümüz nitelikli, özgüvenli ve donanımlı bir nesil yetiştirmektir. Eğitim sadece akademik başarıdan ibaret değil; sosyal beceriler, etik değerler ve çözüm odaklı yaklaşımlar da oldukça önemli. Bu nedenle, öğrencilerimize doğru bilgiye ulaşmanın yollarını göstereceğiz. Geçen yıl uyguladığımız stratejilerle çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik projeler hayata geçirdik. Bu yıl da benzer adımlar atmayı ve başarılarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

"Üreten Bireyler Yetiştirmeye Devam Edeceğiz"

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ise, "Öğrencilerimizin sadece akademik değil, sosyal gelişimlerini de destekleyen bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yerel ve uluslararası projelerle öğrencilerimizin katılımını teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Milli ve manevi değerlere sahip, nitelikli bireyler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA