Varis tedavisinde, radyofrekans, lazer, köpük gibi yöntemlerin yanı sıra 'mini cerrahi' adı verilen, genel anestezi gerektirmeyen yöntemlerle aynı gün içinde tedavi yapılabildiğini söyledi.

Medicana International İzmir Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Deniz, varisin genellikle uzun süre ayakta kalmayı gerektiren mesleklerde, yaşlılarda, kadınlarda ve fazla kilolu bireylerde sık görüldüğünü ifade etti. Varis tedavisinde, hastanın durumuna göre çeşitli yöntemlerin kullanıldığını belirten Deniz, radyofrekans, lazer, köpük ve mini cerrahi yöntemleriyle hastaların genel anestezi almadan, aynı gün içinde taburcu edilmesinin mümkün olduğunu vurguladı.

Varisin, bacaklardaki toplardamar kapaklarının işlevini kaybetmesi sonucu kanın geri kaçması nedeniyle oluştuğunu açıklayan Deniz, "Varis genellikle estetik bir sorun olarak görülse de tedavi edilmediğinde ilerleyerek ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Neyse ki, ağrısız ve hastanede yatış gerektirmeyen tedavi seçenekleri mevcuttur," dedi.

Yolda Yatan Köpeği Ezen Sürücü Yakalandı Yolda Yatan Köpeği Ezen Sürücü Yakalandı

Medicana International İzmir Hastanesi Vasküler Klinik'te varis tedavisine dair farklı yöntemlerin uygulandığını belirten Op. Dr. Deniz, mini cerrahi yönteminin cilt yüzeyinden yapılan küçük kesilerle varislerin alındığını söyledi. Radyofrekans ve lazer tedavisinin genellikle sedasyonla yapıldığını ifade eden Deniz, "Mini cerrahi işlemlerinde spinal anestezi uygulanarak ağrısız ve güvenli bir tedavi sağlıyoruz. Ayrıca, estetik görünüm için kılcal damarlar üzerinde köpük skleroterapi uygulayarak tedaviyi tamamlıyoruz," şeklinde konuştu.

Deniz, varis tedavisinin hastane ortamında güvenli bir şekilde yapıldığını ve hastaların aynı gün taburcu edilip günlük yaşantılarına hızlıca dönebildiklerini belirtti. "Tedavi, yaz veya kış aylarında yapılabilir ve tüm aşamalar hastanın sağlık ve estetik beklentilerine uygun olarak planlanır," diye ekledi.

Kaynak: DHA