Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu süreçte tahrip edilen bölgenin yeniden ağaçlandırılacağını ve eski bitki örtüsüne kavuşturulacağını duyurdu.

Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanı Öngörünüm Bölgesi'nde yer alan ve 'ikinci grup koru alanı' olarak belirlenen bölgede bulunan 6 ruhsatsız yapının yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bu süreçte, villanın çevresindeki spor salonu, misafirhane, mekanik odası, kış bahçesi ve güvenlik kulübesi de yıkıldı. Bakanlık, bu alandaki ağaçları kesilen bölgeyi yeniden yeşillendirecek ve bozulmuş bitki örtüsünü eski haliyle tekrar kazandıracak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Sökülen ağaçların yeniden dikilmesi ve tahribatın telafi edilmesi adına peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca molozların temizlenmesi işlemi de devam edecek ve bu süreci il müdürlüğümüz koordine edecek" dedi.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de uyarıda bulunarak, "Boğaziçi'nde kaçak yapıların varlığına müsaade edilmemeli. Eğer mevcut kaçak yapılar varsa, bunların durdurulup yıkılması sağlanmalı. Bizim yıkım gerçekleştirdiğimizde arkamızdan gelmeyin. İstanbul Boğazı'na sahip çıkılmalı ve talan edilmesine izin verilmemelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA