GÜNDEM

Van'da Kaybolan Rojin'in 18'inci Günde Cansız Bedeni Bulundu

Van'da 18 gün sonra bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Abone Ol

Rojin Kabaiş, 18 Eylül'de Van'da kaybolduktan sonra 6 Ekim'de Tuşba ilçesindeki Mollakasım Mahallesi sahilinde cansız bedeni bulunmuştu.  Yaklaşık 7 saat süren otopsi işlemlerinin ardından Kabaiş'in cenazesi, Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla memleketi Diyarbakır'a götürüldü.  Kabaiş'in Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi. 

Kaybolduktan 18 gün sonra bulunan Rojin Kabaiş'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Adli tıp uzmanlarının yaptığı otopsi sonuçları incelendikten sonra Kabaiş'in ölüm sebebi netleşecek. Polis ekipleri, Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmayı sürdürüyor. 

Rojin Kabaiş, 18 Eylül'de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 1'inci sınıf öğrencisiyken kaybolmuştu. Aile ve arkadaşları, Kabaiş'in kaybolmasının ardından yoğun bir arama çalışması başlatmıştı. Uzun süren arama çalışmalarının ardından 6 Ekim'de Kabaiş'in cansız bedeni bulunmuştu. 

Kabaiş'in ölümü, Van'da büyük üzüntüye neden oldu. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra kent sakinleri de genç kızın ölümüne tepki gösterdi. Kabaiş'in ailesinin ve sevdiklerinin büyük acı yaşadığı belirtildi.

Olayın aydınlatılması için polis tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonuçları incelendikten sonra Rojin Kabaiş'in ölüm sebebi netlik kazanacak.