İstanbul'dan gelen 5 yüzücünün katıldığı bu maraton 4 saat sürdü. Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, bu organizasyonun Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü’ndeki kirliliğe dikkat çekmek için düzenlendiğini belirtti. Etkinlik, Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin öncülüğünde, Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü'nde yapıldı. 30 katılımcının yer aldığı organizasyonda, İstanbul'dan gelen 5 yüzücü gölde gidiş-dönüş toplam 7 kilometreyi yüzerek tamamladı. Maratonun sonunda, katılımcılar Nemrut Krater Gölü'nün doğal güzelliğine övgüde bulundu.

‘FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACINDAYIZ’

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, etkinliğin Van Gölü'ndeki kirliliğe ve Nemrut Krater Gölü çevresinin temizliğine dikkat çekmek amacıyla yapıldığını vurguladı. Özel, "Nemrut Kalderası dünyanın ikinci ve Türkiye'nin en büyük krater göllerinden biridir. Bu gölü tanıtmak ve turizm potansiyeline dikkat çekmek istedik. Krater gölünde en uzun mesafeyi yüzdük. Etkinliğimizin amacı, farkındalık yaratmak, Nemrut Kalderası'nın tüm dünyaya tanıtılması ve buranın temiz tutulması için bilinç oluşturmak" şeklinde konuştu. Ayrıca, etkinliğin geleneksel hale getirilmesi ve gelecekte su sporlarının yapılabileceği çeşitli yarışmalar düzenlenmesi planlandığı belirtildi.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

‘PARKURUMUZ BİRAZ DAHA ZORLAYICI OLDU’

İstanbul'dan gelen yüzücü Ayhan İlhan, bölgenin güzelliğinden etkilendiğini ifade ederek, "İstanbul'dan 4 arkadaşımızla birlikte buraya geldik. Daha önce burada yüzmüştük ama bu seferki parkurumuz daha zorlu oldu. Yaklaşık 2 bin 500 rakımda yüzdük ve burada kano ile botlar bize eşlik etti" dedi. Diğer bir yüzücü Hamide Yılmaz ise, Van Gölü'nde 17 kilometrelik bir parkuru tamamladıktan sonra Nemrut Krater Gölü’ndeki maratona katıldığını belirtti.

Kaynak: DHA