Mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren milletimiz, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, vatan sevgisini her şeyin önünde tutmuştur. Şanlı tarihimizde, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla kazanılan zaferler, milli birliğimizin simgesi ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünün garantisi olmuştur.

Ağustos ayında kazandığımız zaferlerin tarihimizdeki önemi büyüktür. Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de Anadolu’yu Türklere vatan kılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ordusunun 26 Ağustos 1922’de düşmanı Kocatepe’den püskürtmesi ve 30 Ağustos Zaferi ile bu toprakların Türk yurdu olarak kalacağının ilan edilmesi, tarihin önemli dönüm noktalarıdır. Bu topraklarda kökleri binlerce yıl öncesine dayanan Zafer Bayramı, birlik ve beraberliğimizin güç kaynağıdır ve Türkiye Yüzyılı’nın inşasında temel taşları olacaktır.

Ötüken’den Orhun’a, Malazgirt’ten Söğüt’e, Dumlupınar’dan Pençe Kilit’e kadar Türk milletinin egemenliği, tarih boyunca hiçbir güç tarafından engellenemeyecektir. Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yurdumuz için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Büyük zaferin 102. yıl dönümünde, yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA