Tokat Bakkallar Odası’ndan 2 Bin Kişilik Ahilik Pilavı İkramı Tokat Bakkallar Odası’ndan 2 Bin Kişilik Ahilik Pilavı İkramı

Tarihte, milletin varlığına kast eden güçlere karşı mücadelelerin verilmesi doğaldır. Milleti güçlü, bir ve beraber kılan mücadelelerde mutlaka diyetler ödenmiş, acılar çekilmiştir. Yüce Türk Milleti böyle sınavlarda defalarca geçmiş, kahramanlıklarla destansı bir tarihe imza atmıştır. Ancak 15 Temmuz gecesi yaşananlar tarihte eşine az rastlanan bir ihanete karşı verilen, daha dehşetli, daha acı verici, daha ibretlik bir mücadeledir. Zira milletin bağrında palazlanan ve milletin namlularını millete doğrultan, emir ve komutlarını emperyalist güçlerden alan ihanet şebekeleri ile karşı karşıya gelmek gerçekten acı bir durumdur.  Vatana ve millete vefa ve sadakat duygularıyla yaşamayı ilke edinmiş vatan evlatları böyle bir ihanete asla anlam verememiştir. Bir insan nasıl olur da vatanı, milleti ve devletinden başka bir gücün güdümüne girebilir, nasıl bu kutsal kavramlara ihanet edebilir?  
Vali Hatipoğlu: "15 Temmuzda FETÖ örgütüyle gördük ki fikrini, ruhunu başka güçlere teslim eden güruhun hiçbir kutsalı kalmıyor ve mankurtlaşmış insanlar her türlü ihanete elverişli hale geliyor.
15 Temmuzda gördük ki milli varlığa ve iradeye kast eden düşmana karşı sadece devletin değil topyekûn milletinde refleksi ve tepkisi vardır. Milletimiz meydanlara inerek ihanete karşı onurlu bir duruş sergilemiş, vatana sahip olma konusunda her bireyin birer kahramana dönüşebileceğini tüm dünyaya göstermiştir. İçeriden ya da dışarıdan girişilecek herhangi bir işgale karşı milletimizin alacağı tavır net bir şekilde görülmüştür. 
Milletler de insanlar gibi hayatları boyunca öğrenerek, ibret alarak, hafızasını zenginleştirerek varlığını sürdürüyor. 15 Temmuz milli hafızamızda yerini almıştır. Milletimiz ve devletimiz bu ihanet girişimini asla unutmayacak; yarınlara daha temkinli, daha hazırlıklı ve daha inançlı bir halde yürüyecektir.
15 Temmuz gecesi ihanet kurşunlarına göğsünü siper eden, gözünü kırpmadan şahadete yürüyen şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle yadederken ebediyen payidar kalacak olan devletimize ve mensubu olmakla gurur duyduğumuz aziz milletimize olan bağlılığımızı tekrar ifade ediyoruz.  Dışarıdan husumet, içeriden ihanet olsa da hiçbir güç ay yıldızlı al bayrağımızı göklerden indirmeye muktedir olmayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bülten