Tarihin en büyük kurtuluş mücadelelerinden olan İstiklal Savaşımızın zaferle sonuçlanmasını sağlamak, milli ruh ve heyecanı diri tutmak amacıyla yazılmış ve 12 Mart 1921 günü Milli Marş olarak kabul edilmiş olan İstiklâl Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamakta, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u gururla, saygıyla ve rahmetle anmaktayız.
Destansı bir mücadeleyi anlatan ve bu mücadeleye ruh veren İstiklâl Marşımız milli bilincimizi ebedi kılabilecek nitelikte olağanüstü bir şiirdir. Mehmet Akif Ersoy gibi erdemli ve donanımlı bir şahsiyetten böyle bir şaheser ortaya çıkması son derece normaldir. Ancak bizim gururla daima söylediğimiz İstiklâl Marşımızı kaleme aldığı için Akif’e olan minnet borcumuzu daha iyi anlamak için finale kalan 724 şiiri de okumamız gerekmektedir. Görülecektir İstiklâl Marşı olağanüstü bir kalemin olağanüstü bir ruh haliyle yazdığı kutlu bir şiirdir.
“Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.” duasıyla “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” kararlılığı aynı iman ve milli ruhun yansıması, tarihin en iddialı ve en sağlam temelli hedefidir. Bu kutlu inanç ve hedef 81 milyon vatan evladının hepsinde karşılık bulmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin payidar olması için dün olduğu gibi bugün de vatan evlatları gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme yürümekte, kahramanca mücadele vermektedir.
103. yılında İstiklâl Marşımızı yine gururla okuyor içindeki her mısrayı her kelimeyi ruhumuzun en derinlerinde hissediyoruz.
Marşımızın söylenmesi, bayrağımızın dalgalanması için sonsuzluğa koşan aziz şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, bugün aynı kararlığı gösteren şehit ve gazilerimizi; İstiklâl Marşımızı bize hediye eden İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve saygıyla anıyorum. Ezanlarımız ve İstiklâl Marşımız gök kubbemizde sonsuza kadar yankılanmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.