GÜNDEM

Vali Hatipoğlu: Saldırıyla Verilmek İstenen Mesajın Karşılığı Yok

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak, “Bu saldırı, savunma adımlarımıza yönelik sözde mesajlar içeriyor; Ancak bu tür mesajların, aleme vermiş bir milletin kurduğu Türkiye'de hiçbir talep olamaz” dedi.

Abone Ol

Vali Hatipoğlu, 2024 yılı 4. dönem il koordineli kuruluş toplantısında, TUSAŞ'a yönelik saldırıyı kınayarak, “Dün TUSAŞ işletmelerine yapılan saldırıyı bir kez daha nefretle anıyorum. Bu tür saldırılar, toplumda bağımsız ve özgür bir şekilde kendi yolunu çizmesine asla engel olamayacaktır. Uzun yıllardır milli birlik, beraberlik ve kardeşliği en üst düzeyde sağlama çabası içinde olan bir devlet olarak, 2200 yıllık bir devlet-ordu geçmişine sahip olanları unutmamalıyız. Bu tür davranışları karşılaşılabilecek olanıdır. Bu nedenle onun zamanının olması ve bir arada durmanın büyük önem taşıdığını ifade etti.

Vali Hatipoğlu, dünya genelinde barışı savunan gücün aksine, birçok liderin savaş çığırtkanlığı yaptığını belirterek, “Bu saldırı da bu bağlamda değerlendirilmelidir. Savunma hamlelerine yönelik sözlü mesajlar içermektedir; Ancak bu mesajların Türkiye'de bir karşılığı yoktur” dedi.

Elazığ'da 949 Projesi Uygulanıyor

Vali Hatipoğlu, 2024 yılı boyunca Elazığ genelinde toplam bedelin 44 milyar 544 milyon TL olan 949'unun yürütüldüğünü beyan etti. Hatipoğlu, “Bu projenin toplam maliyeti 44 milyar 544 milyon TL'dir. Bu projeler için 8 milyar 248 milyon TL'lik ödemeden 4 milyar 222 milyon TL harcama yapılmış olup, harcama oranı yüzde 51,18'dir. İl merkezinde 332 proje uygulanmakta ve bunların toplam bedeli 30 milyar 682 milyon TL'dir. Bu projeler için 5 milyar 719 milyon TL ödenekten 3 milyar 41 milyon TL harcama yapılmış olup, harcama oranı yüzde 53,18'dir” şeklinde konuştu.