Vali Elban, İzmir'in teknoloji alanında ciddi bir ekosisteme sahip olabileceğini vurgulayarak, "İzmir, bu sektörde çalışan insanların büyük bir zevkle, keyifle çalışabileceği bir şehir" dedi.

Etkinlikte, dijitalleşmenin iş dünyasına ve topluma olan etkileri tartışıldı. Vali Elban, "Hızın gücünü ve boyutlarını anlamaya çalışıyoruz. Dijitalleşme hayatımızı öyle değiştirdi ki, artık geçmişteki kavramlarla hayatı anlayamaz hale geldik" ifadelerini kullandı. Ayrıca, dijital dünyada reklamcıların doğru analiz yaparak, dijitalleşmenin gücünü ve ekonomik imkanlarını etkili bir şekilde kullanmaları gerektiğini belirtti.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir'in teknoloji alanında İstanbul'un etkisi altında kaldığını ifade ederek, "Zaman içerisinde ciddi bir mücadele ortaya konularak iyi bir aşamaya gelindi. Ancak İstanbul'daki büyük teknoloji firmaları hala üst düzeyde" dedi.

Dijital Reklamcılar Derneği (DRD) Başkanı Alican Esen, İzmir'in yeniliklere açık bir şehir olduğunu ve bu etkinliğin iş dünyasında olumlu etkiler yaratacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel ise dijital okuryazarlığın önemine dikkat çekerek, bu etkinliğin başlangıcıyla daha büyük organizasyonların düzenleneceğini umduğunu ifade etti.

Merve Yalçın Kimdir? TikTok’un Parlayan Yıldızı Merve Yalçın Kimdir? TikTok’un Parlayan Yıldızı

Vali Elban, İzmir'in teknoloji ekosisteminin gelişmesi için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, "Kısa bir zaman içerisinde İzmir'in bir teknoloji ve teknoloji ekosisteminin çok geliştiği bir şehir olması konusunda arzumuz var" dedi.

Kaynak: DHA