GÜNDEM

Vali Çiftçi'yi Dolandırılmaktan Sanal Kart Kurtardı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dolandırıcılık yöntemlerine dikkat çekerek, bir dolandırıcılık girişiminden sanal kart sayesinde kurtulduğunu açıkladı.

Abone Ol

Vali Çiftçi, dolandırıcıların kendisini arayarak, "Kargomun geldiğini ve adresi güncellemem gerektiğini" söylediklerini belirtti. Adresini güncelleyip ek ödeme talep ettiklerinde, sanal kart kullandığını ifade etti.

Sanal kartının limitinin düşük olması nedeniyle dolandırıcıların istediği ek ödemeyi çekemediklerini belirten Vali Çiftçi, "Eğer normal kartımı kullanmış olsaydım, muhtemelen 100-150 bin lira civarında para çekebileceklerdi. O sanal kart uygulamasıyla bu işten kurtuldum," dedi.

Vali Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı ile birlikte 9 aylık emniyet ve asayiş olaylarını değerlendirdi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Vali Çiftçi, Erzurum'daki kişilere karşı işlenen suçların istatistiklerini paylaştı.

Bu yıl, kişilere karşı işlenen 10 önemli suç türünde hakaret ve tehdit dışındaki diğer 8 suç türünde düşüş yaşandığını ifade eden Vali Çiftçi, cinsel saldırı suçlarında yüzde 43, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarında yüzde 40 ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarında yüzde 32 oranında bir azalma olduğunu kaydetti.

Ayrıca, Erzurum’da emniyet ve jandarma iş birliğiyle aydınlatma oranlarının geçen yıl yüzde 98,75'ten bu yıl yüzde 99,79'a yükseldiğini belirten Vali Çiftçi, "Neredeyse kişilere karşı işlenen suçların tamamını aydınlatmış durumdayız. Bu da ilimiz açısından memnuniyet verici," dedi.