GÜNDEM

Vali Canbolat'tan Ayşenur Ezgi Eygi'nin Babasına Taziye Ziyareti

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından vurulan ve hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olan Ayşenur Ezgi Eygi’nin (26) babası Mehmet Suat Eygi’ye taziye ziyaretinde bulundu.

Abone Ol

Didim ilçesinde yaşayan akrabalarını 20 gün önce ziyaret ettikten sonra Filistin’e destek amacıyla Batı Şeria’ya giden Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de İsrail askerleri tarafından başından vurularak hayatını kaybetti. Eygi’nin ölüm haberi, Didim’deki amcası Yılmaz Eygi ve dedesi Şerif Eygi’nin yanı sıra Türkiye’deki yakınlarını derinden üzdü. Cenazesi, Türk Hava Yolları’na ait uçakla saat 08.30’da Bakü’den İstanbul’a getirildi. İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde bir tören düzenlendi.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi, Aydın’ın Didim ilçesi Altınkum Mahallesi’ndeki evinde akrabaları ve yakınlarıyla bir araya geldi. Aydın Valisi Yakup Canbolat, Eygi’nin baba evini ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi ve dualar okundu. Ayşenur Ezgi Eygi’nin annesinin Muğla’nın Yatağan ilçesinde yakınlarının yanında olduğu belirtildi.

Öte yandan, cenaze İzmir’e gönderilerek İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılacak. Ardından Didim Devlet Hastanesi morguna götürülecek ve yarın öğle vakti Didim Merkez Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.