GÜNDEM

Vali Cahit Çelik: Okul ve Çevrelerinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Niğde'de 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlık amacıyla düzenlenen okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Abone Ol

Niğde Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Altan ile okul müdürleri ve idareciler katıldı.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların mevcut durumu ve alınacak tedbirler hakkında yapılan sunumla başladı. Ardından, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemleri ve trafik düzenlemeleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Çelik, “2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla 388 okulda toplamda 72 bin 19 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu öğrencilerimizi her türlü riskten korumak için çeşitli güvenlik önlemleri alıyoruz. Özellikle okul servis araçlarının denetimleri büyük bir hassasiyetle yürütülmekte ve ilgili kurumlar bu denetimleri sıkı bir şekilde sürdürüyor. Ayrıca, teknoloji bağımlılığı gibi çağımızın önemli tehditlerine karşı öğrencilerimizi korumaya yönelik düzenlemeler yapıyoruz. Ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin derslere cep telefonlarıyla girmesi yasaklandı ve bu konuda mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik önlemlerini de açıklayan Vali Çelik, “Emniyet ve jandarma teşkilatımız, okullarımızın güvenliğini sağlamak için büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. 2024 yılı itibarıyla Niğde’de 1.280 emniyet personeli ve 831 jandarma mensubu görev yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz, şehir genelinde okul ve çevrelerinde 24 saat görev başında olup, çocuklarımızın güvenliği için titizlikle çalışmaktadır. Okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması için okul geçit görevlileri belirlenmiş ve emniyet ile jandarma ekipleriyle koordineli olarak çalışmaktadır. Ayrıca, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) aracılığıyla okullarımıza entegre edilen kamera sistemleri, okul güvenliğini daha da güçlendirmiştir. Şu anda 5 okulumuzda toplam 100 kamera sistemi aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede, güvenlik güçlerimizin kararlılığı ile çocuklarımızın daha güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.