Mevduatın kısa vadede karlı göründüğünü ancak gayrimenkul yatırımlarının uzun vadede daha fazla kazanç sağlayabileceğine dikkat çeken brokerlar, İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki konut piyasasına ilişkin bilgiler verdi. Seda Saray, “Mevduat yatırımları kısa vadede cazip olabilir, ancak artan maliyetler ve zamanla değerlenen konutlar göz önüne alındığında, gayrimenkule yatırım yapmak daha karlı olabilir. Redstone Infinity olarak, Bağdat Caddesi'nde inşaat maliyetlerinin altında konut satış hizmeti sunuyoruz” dedi.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Korhan Korkutlu, gayrimenkul yatırımlarının uzun vadede finansal güvenlik ve sermaye kazancı sağladığını belirtti: “Doğru zaman ve lokasyon seçimiyle yapılan gayrimenkul yatırımları, hem finansal hem de kişisel tatmin sağlıyor. Gayrimenkul, sürdürülebilir gelir kaynağı, sermaye kazancı, enflasyona karşı koruma ve portföy çeşitlendirmesi gibi önemli avantajlar sunuyor. Biz de inşaat maliyetlerinin altında konut satışları yapıyoruz ve 2025’in ilk çeyreğinde metrekare fiyatlarının yüzde 70 artarak 85 bin lira olmasını bekliyoruz. Bu tür yatırımlar orta vadede ciddi kazanç sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Seda Saray, gayrimenkul yatırımlarının enflasyona karşı doğal bir koruma sunduğunu vurguladı: “Gayrimenkuller, enflasyon arttığında genellikle değer kazanır ve kira gelirleri de artar. Bu durum, yatırımcıları enflasyonun etkilerinden korur. Gayrimenkul, para biriminin değer kaybına karşı sağlam bir yatırım aracı olarak öne çıkar. İstanbul'un Bağdat Caddesi gibi popüler konumlarında, gayrimenkul yatırımları uzun vadede değer artışı sağlayarak yüksek getiriler sunabilir. Örneğin, orta sınıf bölgelerde arsa maliyetleri ve konut fiyatları ile ilgili veriler, yatırımcılara yüksek getiri sağlama potansiyelini göstermektedir. Genç yatırımcıların bu bilinçle hareket etmesi, hem inşaat sektörünün hem de ekonominin canlanmasına katkıda bulunacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA