GÜNDEM

Uyuşturucu Satma Kavgasında Komşusunu Öldüren Kişinin Savunması

Adana Seyhan`da meydana gelen olaya göre, Fatih Yalçınkaya (40) adlı bir kişi, komşusu Orhan Boyan'ın (37) uyuşturucu madde satışı yaptığını öne sürerek, Boyan'dan uyuşturucu satmamasını istemiş. Çıkan kavgada Yalçınkaya, Boyan'ı karın ve göğsünden bıçaklayarak öldürmüş.

Abone Ol

Yalçınkaya'nın savunmasına göre ise olay günü Boyan, bıçak çekerek üzerine gelmiş ve aralarında arbede çıkmış.  Yalçınkaya, "Arbede sırasında kendi bıçağının üzerine düşerek, yaralandı. Ben bıçaklamadım" demiş. 

Boyan'ın uyuşturucu madde ticareti, mala zarar verme ve kasten yaralama suçlarından çok sayıda kaydının olduğu belirtilmiş.  Yalçınkaya ise şimdiye kadar benzer suçlardan kaydının olmadığı anlaşılıyor.

Polis, olay sonrasında Yalçınkaya'yı gözaltına almış ve daha sonra tutuklanmasına karar vermiş.  Yalçınkaya'nın uyuşturucu satışı konusunda Boyan'ı uyarması ve Boyan'ın da bıçak çekerek saldırması nedeniyle, olayın kendisini savunma kapsamında değerlendirilebileceği ihtimali bulunuyor. Ancak Boyan'ın ölümüne neden olması, Yalçınkaya'nın ceza almasına yol açmış olabilir.

Olayın detayları ve tarafların suç geçmişleri göz önüne alındığında, Yalçınkaya'nın savunmasının ne ölçüde kabul edilebilir olduğu tartışmalı bir konu. Soruşturma ve yargılama sürecinde, Yalçınkaya'nın eyleminin meşru müdafaa kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği, delillerin incelenmesi sonucunda ortaya çıkacaktır.