Yangın sırasında evde yalnız olan Gülen, kısa süre içinde çıkan alevleri fark ederek, evin arka odasına sığınarak kurtulmayı başardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, içeride bir kişinin olduğunu öğrendi ve yangını hızla söndürdü. İtfaiye ekipleri, Taner Gülen'i evinden çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Olayda Gülen'in saçında ve yüzünde hafif yanıklar oluştu.
Yangın, sabah saat 08.30 sıralarında, Muratpaşa ilçesinin Güvenlik Mahallesi'ndeki 4 katlı bir apartmanın giriş katında çıktı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yangının hızla büyümesi üzerine, çevredeki binalarda yaşayan vatandaşlar da evlerinden çıkmak zorunda kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlerin hızla yayıldığını görerek yangına müdahale etmeye başladı. Yangının söndürülmesinin ardından, içerideki tek kişi olan Taner Gülen'in yangından nasıl kurtulduğu öğrenildi.
"Dışarıya Çıkmaya Çalışsam Yanardım"
Yangın sırasında uyuyan Taner Gülen, yangını fark ettikten sonra hemen arka odaya doğru koştuğunu belirterek, o anları şöyle anlattı: "Yangın başladığında evde uyuyordum. Alevleri fark ettiğimde hemen arka odaya kaçtım, dışarı çıkmaya çalışsaydım yanardım diye düşündüm. Nasıl çıktım, nasıl kurtuldum, tam olarak bilmiyorum ama arka odaya sığınarak canımı kurtardım."
Yangının başladığı dairenin giriş katı olduğu ve yangının hızla yayıldığı belirtiliyor. Taner Gülen'in, alevlerden kaçarken sadece evin arka odasına sığınarak hayatta kaldığı öğrenildi. Yangın sırasında, evde herhangi bir dumanın dağılması nedeniyle Gülen'in tahliye edilmesi güçleşti. Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri, yangının etkisini kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü ve içeride mahsur kalan Gülen’i kurtarmak için yoğun bir çaba sarf etti.
İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi ve Komşuların Yardımı
Yangının söndürülmesinin ardından Taner Gülen, itfaiye ekibi tarafından dışarı çıkartıldı. Gülen’in saçında ve yüzünde hafif yanıklar olduğu gözlemlendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, Gülen’i hastaneye sevk etmek üzere hazırlık yaptı. Bu esnada komşuları, tanıdıkları Gülen’e su vererek yardımcı oldu. Sağlık ekipleri, Gülen’in tedbir amaçlı hastaneye sevk edilmesi gerektiğini belirtti.
Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor
Yangının neden çıktığına ilişkin araştırmalar devam ederken, olayın ardından yetkililer yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla incelemelere başladı. İtfaiye ve polis ekipleri, binadaki elektrik tesisatının durumunu ve olası başka etkenleri araştırarak yangının kaynağını tespit etmeye çalışıyor. Yangının başladığı dairede yapılan ilk incelemeler, elektriksel bir arıza ya da cihaz kaynaklı bir sorun olabileceği ihtimallerini ortaya koyuyor.
Yangının çıkış nedeni henüz netleşmemiş olsa da, Taner Gülen’in yangından sağ salim kurtulması, mahalle sakinleri ve itfaiye ekipleri tarafından büyük bir şans olarak değerlendirildi. Gülen, hastanedeki tedavisinin ardından durumunun iyi olduğu bildirildi. Yangın sonrası mahalledeki komşular, birbirlerine yardım ederek olayı soğukkanlılıkla atlatmaya çalıştı.