GÜNDEM

Üsküdar'da Kozmetik Mağazasının Sahibi Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

Üsküdar'da kozmetik ürünleri satan bir işyerinin sahibi Kemal Çağlar Temel, işyerinin önünde silahlı bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Abone Ol

Saldırgan, yüzünde cerrahi maske bulunan bir kişi olup, 4-5 el ateş ettikten sonra olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Olay, Burhaniye Mahallesi Burhaniye Abdullahağa Caddesi üzerindeki kozmetik mağazasının önünde saat 11.00 civarında meydana geldi. İddiaya göre, mağaza sahibi Kemal Çağlar Temel motosikletiyle iş yerine geldiğinde, cadde üzerinde maskeli bir saldırgan tarafından hedef alındı. Saldırgan, tabancasıyla 4-5 el ateş açarak Temel’i vurdu ve ardından olay yerinden kaçtı. Başından vurulan Kemal Çağlar Temel, kanlar içinde yere yığıldı.

Olayın ardından polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık görevlilerinin yaptığı inceleme sonucunda Temel'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis ekipleri olay yeri etrafına güvenlik şeridi çekerek Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından detaylı bir inceleme yapıldı. Yapılan incelemenin ardından Temel’in cenazesi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Görgü tanıkları, saldırganın hareketlerinden şüphelendiğini belirtti. Halis Gündoğdu, “Yaklaşık bir buçuk saattir burada bekliyordu, maskeliydi. Bir süre ortadan kayboldu, sonra geri geldi ve işyerini gözetlemeye başladı. Ben hırsızlık yapacak birini zannettim. Birkaç dakika sonra silah seslerini duydum. Motosikletle gelip kapıya yanaşan kişiye ateş etti ve sonra kaçtı,” şeklinde konuştu.

Mehmet Uğur ise, “Şüphelenmiştik, hatta ona sert baktım. Daha sonra motorlu kişi geldi ve Temel’e ateş etti. Önce iki el, sonra yerdeyken beş el daha ateş etti. 112’yi arayarak haber verdim,” dedi.

Başka bir görgü tanığı, “Saldırgan, Temel’in arkasına geçip ateş etti,” şeklinde bilgi verdi.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.